0 kundkorg simpel Created with Sketch.
  • Butik för den moderna kvinnan
  • stängt för uppdatering

Såhär jobbar vi med hållbarhet

Alla produkter vi säljer har en miljöpåverkan från framtagning av tyget, tillverkning, transport och tills det att vår kund väljer att göra sig av med det.

Vi producerar inga produkter själva utan köper allt från olika modemärken. Därmed kan vi inte direkt styra hur stor eller liten produkternas miljöpåverkan är.

Däremot styr vi indirekt genom att välja producenter och märken som jobbar hållbart och är miljö-certifierade enligt tex Oeko-Tex Standard 100 eller liknande.

Våra principer för ett hållbart sortiment:

Vi söker efter miljövänliga och hållbara klädesmärken i alla kategorier. De skall jobba hållbart och vara certifierade enligt till exempel Oeko-Tex Standard 100, Fairtrade, Krav, Svanen eller liknande. När vi finner ett märke som klarar våra kunders, myndigheters och miljöns krav så lägger vi det till sortimentet.

Vi inspirerar och guidar vår kund till att finna sin egen stil. När vi tillsammans lyckas med detta så vet vi att plaggen används mer och under längre tid.

Vi jobbar med tidlösa trender och mode, inte med plagg som känns gamla efter några veckor

Vi hjälper vår kund att bygga och fylla sin basgarderob. Den skall klara de flesta situationer inom arbete, fritid och fest.

Vi erbjuder mode med hög kvalitet i material och tillverkning. Vi vill att våra kunder skall köpa rätt plagg och därmed färre plagg.

Vi eftersträvar att erbjuda ett komplett klädvårdsprogram med hållbara produkter som ger vår kund möjligheten att sköta kläderna på ett hållbart sätt. Hos Katarina&Vänner finner du till exempel miljövänliga tvättmedel, klädnoppare och klädångare.

Våra påsar är 100% klimatneutrala i enlighet med konceptet ÅterBära. Varje påse är analyserad för att mäta koldioxidutsläppen, utsläpp som skapas från tillverkning av råmaterial till att påsen finns i vår butik. Vi klimatkompenserar för alla koldioxidutsläpp genom certifierad trädplantering i Colombia. Återplanteringen ger befolkningen i skogslandskap nya ekonomiska möjligheter, högre biologisk mångfald, reglering av vattenflöden och reducerad jorderosion.

 


Återanvänd din påse och ta gärna med samma påse tillbaka så minskar även du miljöpåverkan.

Klädvård

Handla Hållbart