0 kundkorg simpel Created with Sketch.
  • Butiken i Sickla öppnar 1 juni!
  • Klassisk kvalitetsrea!
  • Välkomna!

Personlig stil - Framhäv ditt bästa jag

Alla är vi olika och har våra egna unika förutsättningar när vi handlar kläder. Vissa behöver bredda axlarna, andra behöver bredda höfterna. Många vill förlänga sina ben medan andra har behov att korta ner intrycket av dem. Att klä sig enligt sina egna förutsättningar är grunden till en personlig stil och att du framhäver ditt bästa jag. Men hur vet man vilka kläder som passar ens kropp? Vad förlänger, förkortar, breddar eller ger ett smalnare intryck? Det handlar om linjerna i våra kläder. Med kunskap om de olika linjernas verkan, kan du klä dig för att visa fram dina bästa sidor, samtidigt som du döljer dina problemområden.

Här får du en inblick om vad olika linjer gör för din kropp.


Vertikala linjer: 
En vertikal linje förlänger och ju fler vertikala linjer i ett plagg desto mer avsmalnande är plagget. Exempel på vertikala linjer i kläderna är dragkedjor som går rakt ned, enkelknäppta kavajer och jackor och självklart en synlig vertikal rand som mönster. Även dina färger i ditt klädval skapar vertikala linjer, om du bär ton-i-ton till exempel. Ju mer du suddar ut hårda kontraster i färgvalen desto mer avslanad effekt har de. 


Horisontella linjer:
En orisontell linje som går tvärs över drar ögat till sig och breddar och förkortar. Undvik den här linjen där du inte vill upplevas bredare än vad du är. Om du till exempel inte vill bredda intrycket av din stuss eller byst - använd inte en horisontell linje precis där. Varje horisontell linje gör att man ser kortare och bredare ut. Exempel på horistontella linjer i dina kläder: dubbelknäppta kavajer och jackor, dragkedjor som går på tvären, hårda kontratser mellan kläderna såsom svart mot vitt. Ju hårdare kontraster mellan din överdel och underdel skapas en tydligare horisontell linje vilket gör att du där kläderna möts upplevs bredare än vad du är. 

Diagonala linjer: 
En diagonal linje är den mest avsmalnande linjen vi kan bära då den går förbi byst, midja och höfter utan att stanna. Den förvillar ögat då vi inte ser vart den börjar eller vart den slutar. Exempel på diagonal linje i din klädsel är omlotttmodeller som passar extra bra där du vill minska volymen.

Välkommen in till våra butiker så hjälper vi dig hitta linjerna som framhäver ditt bästa jag!