0 kundkorg simpel Created with Sketch.
  • Butik för den moderna kvinnan
  • stängt för uppdatering

Katarina&Vänner möter Camilla Thulin

Camilla Thulin är designern och författaren med förkärlek för vintageklänningar och kvinnokroppen. Sedan 1985 har hon varit verksam som designer för både privatpersoner och artister då underkläder blev starten på resan. Vi frågade henne hur idén om en klädkollektion kom till, vart inspirationen kommer ifrån, vem kvinnan bakom en klänning från Camilla Thulin är och så tog vi såklart reda på hemligheten bakom den magiska längden under knät.

Snabbfakta om Camilla Thulin

Bor: Södermalm i Stockholm
Verksam som designer sedan: Examen på Anders Beckmans Modelinje
Bakgrund i korthet: Bh-designer med eget märke hos Oy Sjöblom AB i Helsingfors, designer åt Army of Lovers, kostymdesigner på teatrar och film samt författare bland mycket annat.

Favoritplagg i garderoben: Min stora aftontoilette som jag bar på Nobelfesten -09, sydd av Tomas Nordin i min ataljé i en ikat från Üzbekistan
Det roligaste med mitt jobb: Variationen
Därför ska varje kvinna äga minst en Camilla Thulin-klänning: Den är snygg, lättskött och klassisk.

Det var för cirka fem år sedan som det fanns tid över på ataljén. Vi hade gjort extremt många klänningar åt artister, dansare och privatpersoner och hade ett varumärke som sov. Vi fick kontakt med säljaren Anneli Klingberg och sedan var vi igång, berättar Camilla Thulin.

Den typiska Camilla Thulin-kvinnan är den som inte vill se ut som en traditionell tjej, flicka eller gubbe och inspirationen kommer från alla kvinnor Camilla Thulin träffar. Mycket inspiration kommer även från hennes stora samling av vintage klänningar i högsta kvalitet från 30-talet och framåt.

Du har säkert sätt vackra draperade klänningar på tv-galor och underhållningsprogram på bästa sändningstid under hösten och sannolikheten att klänningen är signerad Camilla Thulin är stor då många artister som t ill exempel Lisa Nilsson bär klänningarna gång på gång. Det speciella med klänningarna är de klassiska feminina modellerna, som aldrig blir omoderna.

- De som bär våra klänningar gillar att visa sina former istället för att dölja dem och dessutom vågar de sticka ut med lite färg och mönster, säger Camilla Thulin.
Camilla Thulin går med den kvinnliga kroppen, inte emot den. Bystsömmarna och avskärningar sitter där de ska och ger en smickrande siluett istället för att sitta mitt på, berättar hon och ger kritik åt dagens storlekar:

- De flesta märken slutar runt storlek 40/42. Vi gör klänningar upp till storlek 50. Man har fått en skev bild om storlekar här i Sverige. Medium är storlek 42 idag!
Den röda tråden bland alla modeller i kollektionen är längden som slutar under knät medan ärmlängden varierar från långärmad, trekvartsärm och t-shirtärm vilket har en väldigt enkel förklaring enligt Camilla Thulin:

  "De som bär våra klänningar gillar att visa sina former istället för att dölja dem och dessutom vågar de sticka ut med färger och mönster" 

- Jag tycker att det är fult med kjolar över knät, orkar inte se knäveck i hudfärgade strumpor. Dessutom gör en längre kjol att man får längre ben. Jag tycker att det är finare att visa armar än korviga knän. Vill man absolut visa knäna, ska man inte glömma de mörka strumporna.

Enligt Camilla Thulin fungerar korta kjolar fint på tonåringar, coola 80-åriga damer, äkta rocktanter eller punktanter men inte på vanliga tanter. Istället för att det ser ungdomligt ut ser det helt enkelt tantigt ut, säger hon. Vi får veta att passformen bestäms exakt efter den internationella storleksguiden fast Camilla Thulin är två centimeter större, samma storlekar som Filippa K och Tiger.

En modell som är ett måste i garderoben till vardagen om Camilla Thulin själv får välja är klänningen Diane i smal passform och modellen Emelie i vid passform beroende på kroppsformen. Till festen tar Camilla Thulin fram Fiori i den långa modellen som alltid görs i ett framträdande mönster. Vill du ha en modell som fungerar både vardag och fest? Då finns det en modell som är en stor favorit:
Madrid, sammet funkar både på dagen och kvällen, säger Camilla Thulin.

 

Shoppa från Camilla Thulin här >>

 

Text skriven av Jessica Johansson 2015-11-19

Favoriter från Camilla Thulin

Inga produkter hittades