0 kundkorg simpel Created with Sketch.
  • Butik för den moderna kvinnan
  • stängt för uppdatering

Katarina&Vänner möter Stenströms

Att förvalta Stenströms varumärke är ett stort ansvar som vilar på Stenströms designer Alexandra Ekwall. Hon ser det som en fin balansgång mellan att vårda varumärket och samtidigt som modeföretag ligga i framkant vad gäller design och utveckling. Vart kommer inspirationen ifrån och vad är hemligheten bakom den perfekta skjortan?

Snabbfakta om Alexandra

Bor: Malmö
Jobbat på Stenströms sedan: Hösten 2012
Bakgrund i korthet: Utbildad i London på London college of fashion och fick mitt första jobb på H&M. Därefter flyttade jag hem till skåne och arbetade på Flash i ca 8 år.
Favoritplagg i garderoben: Sidenblusen. Den kan med fördel kombineras till både vardags- och festligare tillfällen.
Det roligaste med jobbet som designer på Stenströms: Att börja varje säsong med ny inspiration och se en kollektion byggas upp.
Därför ska varje kvinna äga minst en Stenströms-skjorta: Man behöver alltid en snygg klassisk vit och ljusblå skjorta i bra kvalitet i sin garderob och vi är det bästa företaget att kunna tillhandahålla dessa. Dessutom tycker jag att man ska satsa på en sidenblus i både enfärgat och mönstrat. Den går att göra så fin man vill, dvs kombinera med jeans eller kjol t.ex. På sommaren behöver man sedan en skön linneskjorta som är sval när det är varmt ute.

 - Det är ett stort ansvar att ta över, svarar Alexandra Ekwall på frågan hur hon förvaltar ett varumäre som Stenströms fortsatta utveckling. Alexandra Ekwall ser det som en fin balansgång att vårda varumärket samtidigt som de som modeföretag måste ligga i framkant vad gäller design och produktutveckling. Alexandra Ekwall blickar framåt med en tydlig vision samtidigt som de klassiska produkterna och den fina kvaliteten måste vårdas. 

Inspirationen kan komma från många olika ställen. Att bara gå ut och titta på människor ute på stan kan ge Alexandra Ekwall stor inspiration. Utöver det hämtas inspirationen från resor, film och stora tygmässor. För att Stenströms kunder ska få det där lilla extra i deras skjortor har många äkta pärlemoknappar där Stenströms själva har skapat precis den form och det utseendet som de vill ha. 

 - Vi lämnar inget åt slumpen, säger Alexandra Ekwall. På så vis får de även kontrollen på både form och kvalitet. Att inget lämnas åt slumpen syns tydligt på skjortor och blusar där även knapparnas trådar snyggt och innovativt matchar eller sticker ut i designen. Hur knappens unika stil blir är något som växer under processen. 
 - Det brukar komma naturligt under designprocessens gång och då gäller det att hålla alla sinnen öppna, förklarar Alexandra Ekwall. 

 

  "Hemligheten bakom den perfekta passformen finns i en internationell måttabell och Stenströms egna anpassningar av den" 

 

En storsäljnade modell kallas Feminine och passar de flesta kvinnokroppar. Hemligheten bakom den perfekta passformen finns i en internationell måttabell och Stenströms egna anpassningar av den. Tillsammans med material som Egyptisk bomull, silke, merinoull, kashmir och linne tillverkas överdelarna som håller i flera år framöver, för att Stenströms kunder är enligt Alexandra Ekwall värda det bästa. 

Ungefär ett år tar det för en skjorta att bli till, från att Alexandra Ekwall fått en idé, tills produkten är ute i butik. Men själva tillverkningsprocessen går steget snabbare: 
 - Efter att vi har godkänt det slutgiltiga provet tar det cirka sex till åtta veckor tills produkten är hemma på vårt lager, berättar Alexandra Ekwall. 

Att varje kvinna behöver en Stenströms-skjorta i sin garderbob känns som en självklarhet men Alexandra Ekwall slår även ett slag för deras sidenblusar. Helst både en enfärgad och en mönstrad. 
 - Den går att göra så fin man vill, du kan kombinera med jeans eller kjol. På sommaren behöver man även en skön linneskjorta som är sval när det är varmt ute, säger Alexandra Ekwall. 


 

Shoppa från Stenströms här >>

 

Text skriven av Jessica Johansson 2015-02-19

Favoriter från Stenströms

Fav - heart-solid Created with Sketch.
fav - heart Created with Sketch.

Fav - heart-solid Created with Sketch.
fav - heart Created with Sketch.

Fav - heart-solid Created with Sketch.
fav - heart Created with Sketch.

Fav - heart-solid Created with Sketch.
fav - heart Created with Sketch.